MARYAM HASSOUNI NA STOPPEN ACTEREN DOOR MOEILIJKE PERIODE: 'IK HEB ALLES VERLOREN'

Maryam Hassouni is vijftien jaar als ze doorbreekt met de serie 'Dunya & Desie'. In de jaren die volgen krijgt ze regelmatig te maken met racisme en grensoverschrijdend gedrag in de theater- en filmwereld. Daarom besluit de 37-jarige afgelopen november om te stoppen met acteren totdat de industrie verandert. Afscheid moeten nemen van 'het mooiste vak dat er is', voelt voor Maryam als liefdesverdriet. Zo schrijft ze op Instagram.

"Elke dag weer accepteren dat het onrecht dat me is aangedaan nooit hersteld zal worden"

Op haar negentiende krijgt Maryam voor het eerste te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag als ze door een regisseur in haar billen wordt geknepen en hij vervolgens zijn geslachtsdeel tegen haar aandrukt. Ook wordt ze door hem gevraagd om dertig minuten een zoenscène te oefenen met een jongen die in het toneelstuk haar broertje speelt.

In haar boek Wat the fak geeft de Flikken Rotterdam-ster nog meer voorbeelden die duidelijk maken dat het niet een eenmalig incident is. Zo wordt ze regelmatig 'het zwarte gat' genoemd en krijgt ze ongevraagd een expliciet pornofilmpje opgestuurd van een mannelijke tegenspeler.

'Lang ben ik boos geweest op mezelf en heb ik mezelf te schuld gegeven. Waarom? Omdat het veiliger is jezelf de schuld te geven dan de industrie', uit Maryam haar frustratie op Instagram. Volgens de voormalig actrice is de situatie waar ze momenteel inzit een soort rouwproces. 'Blijven ademen door het verdriet en de eenzaamheid... Elke dag weer accepteren dat het onrecht dat me is aangedaan nooit hersteld zal worden. Ik heb alles verloren.'

Ze zal dan ook helemaal opnieuw moeten beginnen, iets waar ze best bang voor is geeft Maryam eerlijk toe. 'Toch zal ik duiken in het ongemak van het onbekende', houdt ze haar rug recht.

Maryam is onlangs nog te zien in de Videoland-serie Sleepers met Robert De Hoog.

2023-03-19T14:10:07Z dg43tfdfdgfd