BOZE DEENSE PRINS EN PRINSES BESCHULDIGD VAN EEN 'MEGXIT'

In het Deense koningshuis heerst momenteel geen leuke sfeer. Nadat de Deense koningin Margrethe (82) de titels van de kinderen van haar zoon Joachim (53) heeft afgepakt, heeft hij besloten de biezen te pakken en samen met zijn gezin te verhuizen naar de VS. De Deense pers spreekt er schande van en vergelijkt zijn vertrek met dat van Harry (38) en Meghan (41).

"Joachim verhuist op 1 september naar Washington D.C."

Eind september vorig jaar laat Margrethe weten dat de kinderen van haar zoon Joachim hun koninklijke titels per 1 januari 2023 zullen verliezen. De reden is volgens haar dat ze ervoor wil zorgen dat de drie kinderen een normaal leven kunnen leiden. 

Prins Joachim is het hier echter niet mee eens en haalt destijds flink uit naar zijn moeder. "Wat hebben mijn kinderen misdaan? Niets. Toch worden ze gestraft. Dit voelt als een verbanning."

Hoewel Margrethe uiteindelijk haar excuses aanbiedt voor de manier waarop alles is gegaan, is het voor Joachim al klaar. Hij heeft bekendgemaakt dat hij samen met zijn vrouw en hun jongste twee kinderen zal verhuizen naar de Verenigde Staten. 'Joachim verhuist op 1 september naar Washington D.C.', laat het Deense hof weten. 

Het is de bedoeling dat Joachim tijdelijk voor werkzaamheden naar de VS gaat en dit jaar weer terugkeert. Maar volgens bronnen is hij dit niet van plan omdat hij nog te boos zou zijn op zijn moeder. Kranten spreken er schande van dat hij straks in de VS geen officiële taken meer kan uitvoeren als lid van de koninklijke familie, maar nog wel zijn jaarlijkse salaris van 3,8 miljoen kronen (500.000 euro) behoudt. 

Het Deense parlement heeft deze uitzonderingsregel goedgekeurd en de Deense pers denkt dat dit onder druk van de koningin is. Zij zou bang zijn dat haar zoon net als prins Harry vreemde dingen gaat doen om aan zijn geld te komen, zoals het schrijven van een biografie.

2023-03-21T14:41:21Z dg43tfdfdgfd