WAAROM DE KINDEREN VAN PRINSES ANNE GEEN ROYAL TITELS HEBBEN

Een beetje royal fan weet dat de hertog en hertogin van Sussex ervoor hebben gekozen om hun kinderen Archie en Lilibet koninklijke titels te geven. Ze gaan dan ook door het leven als prins en prinses. Maar dit besluit riep wel wat vragen op over andere leden van het koninklijk huis. Waarom hebben Peter Phillips en Zara Tindall eigenlijk geen royal titel gekregen?

Koninklijke titels

De regels die koning George V in 1917 – toen het bier nog in houten flesjes zat – heeft opgesteld, betekenen dat Archie en Lili, als kinderen van een zoon van een soeverein, automatisch een prins en een prinses zijn. Dit werd het geval toen koning Charles afgelopen september de troon besteeg.

Het besluit van de Sussexes heeft echter vragen doen rijzen over andere leden van de familietitels, namelijk de kinderen van Princess Royal. Zij gaan immers nog altijd door het leven als ‘gewoon’ Peter Phillips en Zara Tindall. Gevalletje wel de lasten, niet de lusten voor die arme Zaar? Als je in al dat koninklijke gedoe verzeild raakt, wil je toch op zijn minst een prinses genoemd worden…

De reden

Afijn, Peter en Zara hebben dus geen titels en dit komt door – hoe kan het ook anders – een eeuwenoude familietraditie. In tegenstelling tot haar nichten prinses Beatrice en prinses Eugenie is Zara geen prinses en Peter geen prins. Dit komt omdat, wanneer een lid van de koninklijke familie een kind krijgt, de regels zeggen dat alleen de vader zijn titel mag doorgeven, en de enige prinsen en prinsessen in de familie hebben vaders in de directe lijn van opvolging.

Snapt ge? De vader van Zara en Peter, kapitein Mark Phillips, is niet geboren als lid van de koninklijke familie. Daarbij sloeg hij het aanbod van een graafschap af, dus de kinderen kregen vanaf de geboorte geen titels. Aha!

Bron: Twitter / Instagram | Beeld: Brunopress

Het bericht Waarom de kinderen van prinses Anne geen royal titels hebben verscheen eerst op Beau Monde.

2023-03-19T14:43:49Z dg43tfdfdgfd