VERWARRING: MOET SOPHIE VAN EDINBURGH NOG EEN KNIKSJE MAKEN VOOR MEGHAN?

Prins Edward ontving vrijdag een wel heel bijzonder verjaardagscadeau van zijn oudere broer koning Charles, namelijk het hertogdom van Edinburgh. Zijn vrouw Sophie werd hiermee de nieuwe hertogin van Edinburgh. Er is alleen wel wat verwarring ontstaan op sociale media over de Britse royals. Ze vragen zich af: moet Sophie met haar nieuwe titel nog een kniksje  – de welbekende koninklijke buiging  – maken voor Meghan Markle?

Hertog en hertogin van Edinburgh

Koninklijke fans waren verheugd over de aankondiging, na al het jarenlange harde werk en de toewijding van het paar aan hun koninklijke taken. Maar er is wat verwarring over wat hun nieuwe titels zouden betekenen voor hun positie in de koninklijke familie – vooral met betrekking tot Sophie. Twitter-gebruikers merkten op dat Sophie nu een hertogin is, net als de vrouw van prins Harry natuurlijk, Meghan Markle. Enerzijds staan Harry en Meghan natuurlijk hoger in de lijn van opvolging ​​dan Edward en Sophie. Maar aan de andere kant: Edward en Sophie zijn nog working royals, in tegenstelling tot de Sussexes.

Verwarring over kniksje

Veel van deze twitteraars vroegen zich af of de nieuwe titel betekende dat Sophie niet langer een kniksje hoefde te maken voor Meghan, aangezien ze nu beiden hertoginnen zijn. Dit riep vraagtekens bij ons op: hebben ze dat namelijk ooit hoeven doen!? Het antwoord is simpel: nee, neen, niet. Het feit is dat Sophie nooit een kniksje voor Meghan heeft moeten maken, noch Edward ooit voor Harry. Leden van de koninklijke familie buigen niet voor elkaar – het is een handeling die alleen is voorbehouden aan de koning en de koningin. In december maakte de prinses van Wales voor het eerst een buiging voor koningin Camilla. Aha!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Het bericht Verwarring: moet Sophie van Edinburgh nog een kniksje maken voor Meghan? verscheen eerst op Beau Monde.

2023-03-18T14:43:18Z dg43tfdfdgfd