EERSTE BEELDEN ONTHULD VAN NEDERLANDSE GABBERFILM 'HARDCORE NEVER DIES'

De gabbercultuur komt naar het grote scherm met Hardcore Never Dies (2023). Triple P Entertainment kondigt vandaag de start van de opnames aan, aan de hand van een reeks eerste beelden. Later dit jaar verschijnt het jaren 90-verhaal op het witte doek.

Gabbers

De nieuwe Nederlandse film draait om de 17-jarige Michael, die ervan droomt om later pianist te worden. Zijn ouders hebben echter andere ideeën, maar toch meldt hij zich aan voor het conservatorium. Eenmaal daar moet hij op zoek naar inspiratie en komt hij op een onverwachte plek terecht: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabbercultuur.

Michael wordt langzaam betoverd door de harde beats, het gevoel van broederschap en de drugs. Wanneer Danny de stap neemt om xtc in te ruilen voor cocaïne, wordt hij steeds gewelddadiger en raakt hij de controle kwijt. Hij en Danny worden langzaam steeds dieper de criminele onderwereld in gesleurd...

Geregisseerd door Yellow Claw-lid

De hoofdrollen zijn voor Quo vadis, Aïda?-ster Joes Brauers, De Oost-acteur Jim Deddes en Rosa Stil. De gabberfilm wordt geregisseerd door Jim Taihuttu, die eerder oorlogsfilm De Oost maakte en tevens onderdeel is van DJ-act Yellow Claw. De opnames zijn inmiddels zelfs al op de helft en vinden plaats in Rotterdam, Helmond, Landsmeer en af en toe ook in België.

Komend najaar in de bioscoop

Hardcore Never Dies draait vanaf 9 november in de bioscoop. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films die binnenkort in première gaan op het witte doek, kun je hier terecht. Na een bioscooprelease zal de gabberfilm ook op Prime Video verschijnen. Een releasedatum hiervan is nu nog niet bekend.

2023-03-21T13:50:15Z dg43tfdfdgfd