CUTE: LILIBET EN ARCHIE DELEN DEZELFDE HOBBY ALS OPA CHARLES

Hoewel ze niet bepaald in de achtertuin van hun grootvader wonen, lijkt het erop dat zowel prinses Lilibet als prins Archie een overeenkomst delen met koning Charles: de liefde voor tuinieren. 

Schattige overeenkomst

In de Netflix-docuserie Harry & Meghan zien we kleine Lilibet en Archie samen met hun moeder, Meghan Markle, buiten in hun moestuin bij hun huis in Montecito in Santa Barbara. Het lijkt erop dat de twee groene vingers hebben, want we zien ze een serieus handje meehelpen bij het planten van bloemen en groenten in de bloeiende tuin van het paar. De passie voor tuinieren lijken ze niet van een vreemde te hebben: grootvader Charles dartelde ook al vanaf kleins af aan in moeders tuin rond. Hier vind je de schattige video van de twee.

Liefde voor tuinieren

De monarch vertelde eerder al aan Gardeners’ World dat hij als kind samen met zijn kleine zusje prinses Anne op een perceel bij Buckingham Palace ‘groente en zo kweekte’. Ook denkt hij met veel plezier terug aan de tuin van zijn grootmoeder in de Royal Lodge in Windsor. Charles zei hierover: “Ik herinner me dat ik als kind absoluut geboeid was terwijl ik ronddwaalde en naar alle planten keek. De geur en alles eromheen had een diepgaand effect op mij.” Hij voegde toe: ”Ik weet niet waarom, maar ik ben ook van bomen gaan houden, ze hebben me altijd gefascineerd.”

Het landhuis van Charles

Het terrein van Highgrove, dat al veertig jaar het landhuis van Charles is, is sinds 1994 opengesteld voor het publiek als een manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Hij stelde liefdevol de tuinen samen en creëerde een reeks individuele ‘buitenkamers’ die hij elke zomer openstelt voor het publiek. Het terrein van vijftien(!) hectare is een overvloed aan kleurrijke bloemen. Serieus hofje, dus. Hoog tijd dat hij zijn klein-koters eens een lesje tuinieren geeft?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Het bericht Cute: Lilibet en Archie delen dezelfde hobby als opa Charles verscheen eerst op Beau Monde.

2023-03-18T11:13:17Z dg43tfdfdgfd